Today.ua

Чому не можна залишати дверцята пральної машини відкритими надовго: відповідь може здивувати

Щоб продовжити життя побутової техніки, важливо правильно з нею поводитися. Так, не можна надовго залишати відкритими дверцята пральної машини. Чому не варто так робити?

Багато господинь знають, що після прання потрібно залишити дверцята техніки відчиненими для забезпечення достатньої вентиляції. Це допомагає швидше висушити барабан та внутрішні деталі агрегату і зводить до мінімуму ризик утворення плісняви та появи неприємного запаху. Насправді така звичка може нашкодити побутовій техніці, тому робити так не варто.

Фахівці кажуть, що провітрювати пральну машину після прання потрібно не більше 3-5 хвилин. Після закінчення цього періоду рекомендується зачиняти дверцята. Чому? Все просто.

Коли дверцята техніки відчинені, її петлі знаходяться в напрузі. І якщо це відбувається час від часу, то нічого страшного не станеться. А от якщо дверцята будуть постійно відчинені, то її кріплення можуть зіпсуватися. Це призведе до того, що двері пральної машини вже не зачинятимуться так герметично, як раніше.

Як продовжити життя пральної машини?

Щоб пральна машина прослужила якнайдовше, за нею потрібно правильно доглядати. І є кілька простих правил:

Пропонуємо також дізнатися про лайфхак, який допоможе заощадити електроенергію під час прання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ