Чому не можна заливати розчинну каву окропом: простий лайфхак по приготуванню напою

Автор: Лобанова Єлизавета

Розчинна кава за смаковими якостями однозначно поступається заварній каві, але й цей напій має своїх прихильників. Однак не всі фанати розчинної кави знають про те, як правильно готувати напій, щоб він виходив смачнішим і ароматнішим. Розкажемо, якої популярної помилки припускаються більшість кавоманів.

Чому не можна заливати розчинну каву окропом: простий лайфхак по приготуванню напою - today.ua

Для багатьох стане здивуванням, але розчинну каву не можна заливати окропом. Саме окріп вбиває смак розчинної кави, роблячи його кислим. Вік живи, вік учись.

Виявляється, що температура води для приготування кави має бути близько 87-93 градусів, але не вище. Технологія приготування розчинної кави така. Беремо каву, насипаємо в чашку стільки ложок, скільки вам до смаку, додаємо трохи холодної води, перемішуємо і заливаємо гарячою, але не киплячою водою.

Чому не можна заливати розчинну каву окропом: простий лайфхак по приготуванню напою

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Постпред України в ООН натякнув на знищення Керченського мосту у 2024 році

Експерти з кави рекомендують також перед вживанням напою знімати з нього пінку – вона часто гірчить і псує післясмак.

Ще один лайфхак - доки вода для кави нагрівається, можна попередньо підігріти чашку або кухоль, в якому буде напій, щоб зберегти температуру кави.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Безумовно, смакові якості розчинної кави залежатимуть від її марки. Але вищезгадані поради актуальні для різних видів кави. Експериментуйте з улюбленими напоями, але головне не забувайте, що пити багато кави - шкідливо для здоров'я.

Раніше повідомлялося, кому за медичними показаннями не бажано пити розчинну каву.