Розчинна кава за смаковими якостями однозначно поступається заварній каві, але й цей напій має своїх прихильників. Однак не всі фанати розчинної кави знають про те, як правильно готувати напій, щоб він виходив смачнішим і ароматнішим. Розкажемо, якої популярної помилки припускаються більшість кавоманів.
Для багатьох стане здивуванням, але розчинну каву не можна заливати окропом. Саме окріп вбиває смак розчинної кави, роблячи його кислим. Вік живи, вік учись.
Виявляється, що температура води для приготування кави має бути близько 87-93 градусів, але не вище. Технологія приготування розчинної кави така. Беремо каву, насипаємо в чашку стільки ложок, скільки вам до смаку, додаємо трохи холодної води, перемішуємо і заливаємо гарячою, але не киплячою водою.
Популярні зараз
Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“
Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави
В одній із областей України рекордно зросли ціни на землю
ЗСУ привітали Путіна із днем народження ударом по Криму: у Феодосії запровадили режим НС
Експерти з кави рекомендують також перед вживанням напою знімати з нього пінку – вона часто гірчить і псує післясмак.
Ще один лайфхак - доки вода для кави нагрівається, можна попередньо підігріти чашку або кухоль, в якому буде напій, щоб зберегти температуру кави.
Безумовно, смакові якості розчинної кави залежатимуть від її марки. Але вищезгадані поради актуальні для різних видів кави. Експериментуйте з улюбленими напоями, але головне не забувайте, що пити багато кави - шкідливо для здоров'я.
Раніше повідомлялося, кому за медичними показаннями не бажано пити розчинну каву.