Чому смажена риба смачніша у ресторані, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Автор: Леся Ловіцька

Смажена риба повинна мати апетитну золотисту скоринку і залишатися соковитою всередині. Саме таку страву подають у хороших ресторанах. Шеф-кухарі розкрили два секрети приготування.

Чому смажена риба смачніша у ресторані, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів - today.ua

Смажена риба - це прекрасне джерело білка, вітамінів і мікроелементів. Звичайно, приготовлена на пару або запечена буде кориснішою, але менш смачною. Отже, якщо ви хочете отримати ідеальну рибу, потрібно подбати про два моменти.

Правильний кляр

Намагалися посмажити рибу без попереднього паніровки? Вона пригоряє і виходить сухою. Якщо обробити її у клярі, навіть дієтичні минтай чи хек вийдуть соковитими і з хрусткою скоринкою.

Знадобляться борошно, яйця та сіль. Свіжу чи розморожену рибу потрібно почистити, промити та просушити паперовими рушниками. Потім велику потрібно нарізати на порційні шматки, а дрібну можна готувати повністю.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

В Україні прогнозують шалені ціни на фрукти: цьогорічний врожай частково втрачено через нічні заморозки

Посоліть рибу з обох боків, обваляйте у борошні, потім у яйці. Однак фішка в тому, щоб повторити процедуру двічі чи тричі.

Пательня

Однак всі зусилля можуть бути зведені нанівець через неправильний посуд. Використовуйте хорошу сковороду з антипригарним покриттям. Якщо її поверхня буде подряпана або мати інші пошкодження, продукти будуть прилипати. Не варто накривати сковороду кришкою, щоб зайва волога могла випаровуватися.

Чому смажена риба смачніша у ресторані, ніж вдома: три секрети шеф-кухарів

Олія

Риба зазвичай смажиться на соняшниковій або оливковій олії. Незалежно від виду, вона має бути рафінованою та розпеченою. Якщо сковорідка буде холодною та олія ще не кипить, не можна відправляти на поверхню рибу. Вона обов'язково пригорить.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Важливо, щоб олії було досить багато, тоді рибка вийде максимально смачною. І вогонь має бути середнім, бо на маленькому риба вийде вареною, а не смаженою.

Нагадаємо, яку рибу вважають найшкідливішою – її не варто купувати у супермаркетах та вживати в їжу.