Today.ua

Чим замінити яйця у котлетах: досвідчені господині назвали альтернативні продукти

Деякі господині не додають у фарш для котлет яйця, і він виходить цілісним. Це відбувається за рахунок додавання інших інгредієнтів. Зокрема практично будь-який продукт у складі котлет, крім м'яса, можна замінити. Досвідчені господині поділилися своїми секретами, на які варто звернути увагу.

Так, яйця в котлетах можна замінити на картоплю, рис або вівсяні пластівці. Ці інгредієнти додадуть котлетам потрібну форму, а також додадуть ситності.

Картопля

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, то можете сміливо додати його у фарш. Пюре зробить смак котлет більш однорідним та приємним. У фарш також можна натерти свіжу картоплю. Пропорції м'яса і фаршу найкраще дотримуватись 1:1.

Рис

Рис також допоможе скріпитися фаршу і зробить котлети більш ситними. Найкраще брати круглозернистий рис. Попередньо крупу потрібно відварити. Для котлетного фаршу ідеально взяти від 100 до 300 г рису з розрахунку на 600 г м'яса.

Вівсяні пластівці

Для котлет беріть пластівці невеликого розміру. Попередньо їх потрібно залити окропом та дати настоятися 10 хвилин. Достатньо буде взяти 2-3 столові ложки пластівців на 500-600 г фаршу.

Раніше повідомлялося, як приготувати котлети по-єврейські з рубаної телятини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ