Котлети по-єврейски: як приготувати соковиту страву на вечерю без використання м'ясорубки

Котлети по-єврейськи готуються із курячого м'яса. Вам не знадобиться м'ясорубка. Достатньо буде гострого ножа та ентузіазму, щоб побалувати своїх близьких смачною вечерею.

Котлети по-єврейски: як приготувати соковиту страву на вечерю без використання м'ясорубки  - today.ua

Котлети по-єврейськи з рубленої курятини виходять ніжними, із золотистою скоринкою та соковитою начинкою. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого м'яса (філе чи стегна);
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 3 з. часнику;
  • 200 г майонезу (краще домашнього);
  • сіль, перець та приправи за смаком;
  • 2 ч. л. сушеного базиліку;
  • рослинна олія.

Куряче філе або м'ясо зі стегенець потрібно порізати на дрібні шматочки. Вбийте яйця, натріть цибулю на терці та пропустіть часник через прес. Тепер введіть його у фарш і ретельно перемішайте.

Посоліть та поперчіть м'ясо з добавками. Можна використовувати спеціальну приправу для курки – з куркумою та паприкою.

Додайте майонез і знову перемішайте компоненти. Тільки тепер у котлети по-єврейськи треба додати крохмаль.

Розімніть фарш руками, накрийте ємність харчовою плівкою або целофановим пакетом і відправте до холодильника на годину.

Занурте руки у воду і сформуйте котлети потрібної форми - круглі або овальні. Розігрійте олію в сковорідці.

Котлети по-єврейски: як приготувати соковиту страву на вечерю без використання м'ясорубки Надішліть котлети на кілька хвилин в киплячу олію, а потім переверніть на інший бік. Накрийте кришкою та залиште ще кілька хвилин. Якщо ви сумніваєтеся в готовності страви, можна додати гарячої води і трохи протушкувати.

Посипте котлети по-єврейськи зеленню. Смачного!

Раніше ми повідомляли, як приготувати курячі котлети по-французьки у фарш потрібно додати один "секретний" інгредієнт.