Today.ua

Дієтологи назвали найкорисніші для здоров'я людини ягоди

Існує безліч видів смачних ягід. Але серед них особливо виділяються ті, які не тільки радують смаком, а й приносять користь організму людини. Медики розповіли про те, які види ягід потрібно обов'язково додати до свого раціону харчування.

Дієтологи називають ягоди суперпродуктами, оскільки вони багаті на необхідні організму поживні речовини, у тому числі вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Експерти відзначають, що абсолютно безпечно з'їдати від 100 до 150 грамів ягід на день, чи то свіжі, чи заморожені плоди. Але які з них найкорисніші?

Чорниця

Чорниця багата на вітаміни С і А, які необхідні для гарного імунітету. За словами дієтологів, у цих ягодах також міститься кальцій, магній та калій, які сприяють здоров'ю кісток, м'язів та кровоносної системи. Регулярне вживання чорниці знизить ризик хронічних захворювань, оскільки антиоксиданти, що містяться в ній, борються з пошкодженням організму вільними радикалами.

Ожина

Відома своїм терпким смаком ягода, багата на антиоксиданти і клітковину. У ній також міститься вітамін С, що підвищує імунітет, і кальцій, магній і калій, які відповідають за здоров'я кісток та нормальну роботу нервової системи.

Малина

В одній порції малини міститься половина добової потреби вітаміну С, який допомагає підтримувати роботу імунної системи. Крім того, вона багата на антиоксиданти, клітковину і мінерали, які важливі для здоров'я кісток і нервів.

Полуниця

Це багате джерело вітаміну С, який покращує імунітет. Він також необхідний для вироблення колагену, який потрібний для здоров'я та краси шкіри. У полуниці також містяться потужні антиоксиданти, що захищають від онкологічних захворювань, хвороб серця та запальних процесів.

Шовковиця

У цій ягоді міститься багато ненасичених жирних кислот та "хороших" жирів, які допомагають контролювати рівень холестерину в крові, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань. Дієтологи стверджують, що шовковиця також багата вітаміном С, що зміцнює імунітет, а також магнієм, калієм і кальцієм, які регулюють функції нервів і м'язів.

Раніше ми писали про те, який сир називають найкориснішим для здоров'я серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ