Для чого потрібна найдрібніша сторона терки: топ-5 корисних лайфхаків

Автор: Анастасия Березовская

У стандартної терки чотири сторони і одна з них має гострі колючки, схожі на соти. Шеф-кухарі розповіли, для чого вона насправді слугує.

Для чого потрібна найдрібніша сторона терки: топ-5 корисних лайфхаків - today.ua

Навіщо потрібна колюча сторона тертки?

Більшість господинь не використовують цей бік, тому що не знають, навіщо він. Інші думають, що ван потрібен, щоб очистити рибу від луски, але це не так – для риби існує спеціальний ніж.

Для чого потрібна найдрібніша сторона терки: топ-5 корисних лайфхаків

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

І так, використовувати колючий бік терки можна для:

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

  • подрібнення фруктів та овочів у пюре. Це буде зручно для людей, у яких немає блендера – варені чи запечені продукти перетирать через дрібні "соти" і отримують майже однорідну консистенцію.
  • подрібнення спецій. Багато господинь люблять купувати палички кориці, зерна мускатного горіха, корінь імбиру та натирати самостійно - так у прянощі більше аромату та сильніший смак.Для чого потрібна найдрібніша сторона терки: топ-5 корисних лайфхаків
  • натирання цедри лимона чи апельсина. Саме цей бік терки подарує потрібний розмір, який просто розчиниться у стравах.
  • подрібнення шоколаду. Для отримання ідеальної шоколадної крихти для кави, морозива чи десертів використовуйте найдрібніший бік тертки.
  • виготовлення панірувальних сухарів. Старий або спеціально запечений хліб, перетертий на крихту, використовують для панірування.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як легко та швидко натерти сир на тертці. Існує секретний інгредієнт, який спростить процес.