Домашній майонез: як приготувати смачний соус своїми руками

Автор: Ольга Березовська

Майонез - це популярний соус, який використовують для приготування салатів та інших страв. Тому господарки часто купують його в магазині. Але такий продукт не завжди безпечний для організму, тому що містить консерванти та загусники. І краще замінити його на домашній майонез, який дуже легко зробити.

Домашній майонез: як приготувати смачний соус своїми руками - today.ua

Пропонуємо покроковий рецепт смачного та густого майонезу, який нічим не поступається смаковим якостям покупного соусу. І готується він лише 2 хвилини.

Рецепт густого домашнього майонезу

Інгредієнти:

  • Рафінована олія – 160 мілілітрів
  • Яйце – 1 штука
  • Сік лимона – 1 столова ложка
  • Цукор – 1 чайна ложка без гірки
  • Гірчиця – 1 чайна ложка
  • Сіль – половина чайної ложки без гірки

Домашній майонез: як приготувати смачний соус своїми руками

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Щоб приготувати домашній майонез, потрібно використовувати погружний блендер, яким збиваються всі інгредієнти.
  2. У склянку блендера потрібно налити олію.
  3. Додайте в неї цукор, сіль, гірчицю та лимонний сік.
  4. Після вбийте яйце, але так, щоб жовток залишився цілим.
  5. Помістіть блендер у склянку з інгредієнтами для майонезу так, щоб ніжка закрила жовток.
  6. Збивайте інгредієнти протягом двох хвилин.
  7. Якщо майонез виходить занадто рідким, в нього можна додати ще трохи олії.
  8. Домашній майонез готовий! Зберігати його можна в скляній тарі, яка щільно закривається.

Домашній майонез: як приготувати смачний соус своїми руками

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачного салату "Мімоза", але без рибної консерви.