Картопляні драники або деруни – це смачна і доволі легка в приготуванні страва, яку не соромно подати навіть на святковий стіл. Особливо, якщо приготувати їх за незвичайним рецептом - з часником і сиром.
Рецепт драників з часником та сиром
Інгредієнти:
- Картопля – 8 штук
- Цибуля – 1 штука
- Сир – 100 грамів
- Борошно - 3 столові ложки
- Рослинна олія – 50 мілілітрів
- Куряче яйце – 2 штуки
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Картоплю необхідно очистити, ретельно помити та натерти на великій тертці.
- Потім слід натерти на середній або дрібній тертці твердий сир.
- Цибулю потрібно очистити та нарізати дрібним кубиком. При бажанні її також можна потерти на тертці.
- Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або подрібніть спеціальним пресом.
- У мисці змішайте картоплю, цибулю, часник та сир.
- Додайте сіль та перець на смак.
- Вбийте яйця та перемішайте інгредієнти.
- Додайте муку і знову перемішайте.
- Сковороду потрібно добре нагріти, налити на неї олію.
- Потім викладайте ложкою невелику кількість картопляного тіста, формуючи оладки.
- Обсмажуйте із двох боків до золотистого кольору під кришкою.
- Гарячі драники можна подавати зі сметаною чи соусом.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт лінивих котлет по-київськи, які готуються лише за 20 хвилин.