Today.ua

Драники з часником та сиром: рецепт апетитної закуски з картоплі

Картопляні драники або деруни – це смачна і доволі легка в приготуванні страва, яку не соромно подати навіть на святковий стіл. Особливо, якщо приготувати їх за незвичайним рецептом - з часником і сиром.

Рецепт драників з часником та сиром

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Картоплю необхідно очистити, ретельно помити та натерти на великій тертці.
  2. Потім слід натерти на середній або дрібній тертці твердий сир.
  3. Цибулю потрібно очистити та нарізати дрібним кубиком. При бажанні її також можна потерти на тертці.
  4. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або подрібніть спеціальним пресом.
  5. У мисці змішайте картоплю, цибулю, часник та сир.
  6. Додайте сіль та перець на смак.
  7. Вбийте яйця та перемішайте інгредієнти.
  8. Додайте муку і знову перемішайте.
  9. Сковороду потрібно добре нагріти, налити на неї олію.
  10. Потім викладайте ложкою невелику кількість картопляного тіста, формуючи оладки.
  11. Обсмажуйте із двох боків до золотистого кольору під кришкою.
  12. Гарячі драники можна подавати зі сметаною чи соусом.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт лінивих котлет по-київськи, які готуються лише за 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ