Котлети можна приготувати у різний спосіб, експериментуючи з кількістю інгредієнтів. Зазвичай до них подають гарнір - а у рецепті китайських кухарів страва виходить "два в одному".
Котлети по-китайськи готуються із фаршу, смажаться, а потім тушкують разом з картоплею. Щоб приготувати соковиту м'ясну страву, вам знадобляться:
- 1 кг свинячого або свинячо-яловичого фаршу;
- 6 ст. л. манки;
- 2 великі цибулини;
- 2 яйця;
- 0,5 ч. л. паприки;
- 0,5 ч. л. меленого коріандру;
- сіль та перець за смаком;
- 4 картоплини;
- олія для смаження.
Приготування
Спочатку потрібно змішати фарш із манкою та залишити на десять хвилин. Наріжте цибулю крупно і подрібніть блендером, додайте яйця, сіль та спеції. Потім потрібно з'єднати фарш із цибульною сумішшю і добре вимішати.
Формувати котлети краще мокрими руками. Розігрійте олію в сковороді - краще вибирати з антипригарним покриттям. Олії повинно бути достатньо, щоб котлети були соковитими, а не сухими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Викладайте вироби на відстані один від одного та обсмажуйте на середньому вогні. На сильному вони почнуть підгоряти, а на повільному – варитися, і про рум'яну скоринку можна буде забути.
Картоплю потрібно почистити, помити та нарізати на тонкі скибочки. Візьміть глибокий сотейник, влийте трохи олії, викладайте картоплю, а зверху – котлети. Залийте всі 100-150 мл гарячої води та накрийте кришкою. Протушкуйте страву протягом 15 хвилин.
При подачі можна посипати котлети по-китайськи дрібно рубаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, які два інгредієнти краще не додавати у фарш для котлет.