Today.ua

Котлети по-китайськи: рецепт соковитої страви “дві в одній“

Котлети можна приготувати у різний спосіб, експериментуючи з кількістю інгредієнтів. Зазвичай до них подають гарнір - а у рецепті китайських кухарів страва виходить "два в одному".

Котлети по-китайськи готуються із фаршу, смажаться, а потім тушкують разом з картоплею. Щоб приготувати соковиту м'ясну страву, вам знадобляться:

Приготування

Спочатку потрібно змішати фарш із манкою та залишити на десять хвилин. Наріжте цибулю крупно і подрібніть блендером, додайте яйця, сіль та спеції. Потім потрібно з'єднати фарш із цибульною сумішшю і добре вимішати.

Формувати котлети краще мокрими руками. Розігрійте олію в сковороді - краще вибирати з антипригарним покриттям. Олії повинно бути достатньо, щоб котлети були соковитими, а не сухими.

Викладайте вироби на відстані один від одного та обсмажуйте на середньому вогні. На сильному вони почнуть підгоряти, а на повільному – варитися, і про рум'яну скоринку можна буде забути.

Картоплю потрібно почистити, помити та нарізати на тонкі скибочки. Візьміть глибокий сотейник, влийте трохи олії, викладайте картоплю, а зверху – котлети. Залийте всі 100-150 мл гарячої води та накрийте кришкою. Протушкуйте страву протягом 15 хвилин.

При подачі можна посипати котлети по-китайськи дрібно рубаною зеленню. Смачного!

Нагадаємо, які два інгредієнти краще не додавати у фарш для котлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ