Today.ua

Джем із червоної смородини на зиму: рецепт густих ласощів, які можна намазати на хліб

Свіжий хліб, смазаний вершковим маслом та смачним джемом зверху, - це улюблене частування багатьох українців. Тому влітку господині зазвичай витрачають чимало сил на те, щоб приготувати домашні варення та інші ласощі зі свіжих фруктів та ягід. І їм точно стане в пригоді простий рецепт густого джему з червоної смородини на зиму.

Як приготувати джем зі смородини?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно обробити червону смородину. Ягоди треба відокремити від гілочок і промити, прибравши ті, які почали псуватися.
  2. Потім покладіть смородину в глибоку миску і ретельно перебийте блендером. Якщо цього корисного приладу на кухні нема, можна перекрутити ягоди через м'ясорубку.
  3. Після смородину слід перетерти через сито.
  4. Пюре, що вийшло, перекладіть в каструлю і додайте цукор.
  5. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, періодично помішуючи.
  6. Після закипання потрібно проварити джем не більше п'яти хвилин.
  7. Підготуйте баночки для зберігання. Їх потрібно помити та простерилізувати будь-яким зручним способом – у духовці або на пару.
  8. Перекладіть джем зі смородини по банках і щільно закрийте кришками.
  9. Перевертати банки не потрібно, можна одразу ставити їх у місце, де вони зберігатимуться до зими.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачного полуничного варення з лимоном та м'ятою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ