Французький пиріг на Яблучний Спас: простий рецепт святкового десерту

Автор: Леся Ловіцька

Французький пиріг "Тарт-татен" – один із кращих варіантів святкового десерту на Яблучний Спас, який відзначається віруючими 19 серпня. Назва цієї випіччки у перекладі означає "перевернутий пиріг".

Французький пиріг на Яблучний Спас: простий рецепт святкового десерту - today.ua

Французький пиріг "Тарт-татен" готується на так, як традиційний, а навпаки. Начинка буде знизу, а тісто – зверху. Він гарно та незвично виглядає, і дуже приємний на смак. А головне – такий десерт готується досить легко та не потребує багато часу – ідеальний варіант для заклопотаних домогосподарок.

Інгредієнти

Щоб приготувати пиріг, вам знадобиться:

  • 6 ст. л. пшеничного борошна;
  • 120 г замороженого вершкового масла;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 2 жовтки;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 5 яблук;
  • 5 ст. л. цукру;
  • пакетик ванільного цукру.

Змішайте борошно, сіль та розпушувач. Натріть заморожене масло в борошно, перемішайте все до отримання пісочної крихти.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Змішайте жовтки з цукром, додайте до пісочної крихти і замісіть тісто. Розкотіть його в коло і покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Час приготувати начинку. В сотейнику з товстим дном слід розтопити цукор та довести до карамелізованого стану, не помішуючи. Вилийте карамель на пергамент, щоб вона охолола, а потім подрібніть в блендері.

Яблука треба почистити на нарізати на частинки. Покладіть пергамент на дно форми, викладіть половину карамельної крихти і розрівняйте.

Зверху покладіть яблука, щоб вони зрізами "дивилися" на вас, а опуклою сторону були донизу. Присипте залишками крихти та накрийте тістом з холодильника.

Французький пиріг на Яблучний Спас: простий рецепт святкового десерту

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Карамель можна не подрібнювати, а одразу вилити на дно форми з пергаментом та зверху викласти яблука. Пиріг слід поставити у розігріту до 180°C духовку. Випікайте пиріг 30 хвилин, а потім дістаньте його та  переверніть на тарілку. Це слід зробити, поки "Тарт-татен" гарячий. Смачного!

Нагадаємо про рецепт дивовижної шарлотки до сімейного чаювання.

Головне