Французький пиріг "Тарт-татен" – один із кращих варіантів святкового десерту на Яблучний Спас, який відзначається віруючими 19 серпня. Назва цієї випіччки у перекладі означає "перевернутий пиріг".
Французький пиріг "Тарт-татен" готується на так, як традиційний, а навпаки. Начинка буде знизу, а тісто – зверху. Він гарно та незвично виглядає, і дуже приємний на смак. А головне – такий десерт готується досить легко та не потребує багато часу – ідеальний варіант для заклопотаних домогосподарок.
Інгредієнти
Щоб приготувати пиріг, вам знадобиться:
- 6 ст. л. пшеничного борошна;
- 120 г замороженого вершкового масла;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 2 жовтки;
- ½ ч. л. розпушувача;
- дрібка солі;
- 5 яблук;
- 5 ст. л. цукру;
- пакетик ванільного цукру.
Змішайте борошно, сіль та розпушувач. Натріть заморожене масло в борошно, перемішайте все до отримання пісочної крихти.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Змішайте жовтки з цукром, додайте до пісочної крихти і замісіть тісто. Розкотіть його в коло і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Час приготувати начинку. В сотейнику з товстим дном слід розтопити цукор та довести до карамелізованого стану, не помішуючи. Вилийте карамель на пергамент, щоб вона охолола, а потім подрібніть в блендері.
Яблука треба почистити на нарізати на частинки. Покладіть пергамент на дно форми, викладіть половину карамельної крихти і розрівняйте.
Зверху покладіть яблука, щоб вони зрізами "дивилися" на вас, а опуклою сторону були донизу. Присипте залишками крихти та накрийте тістом з холодильника.
Карамель можна не подрібнювати, а одразу вилити на дно форми з пергаментом та зверху викласти яблука. Пиріг слід поставити у розігріту до 180°C духовку. Випікайте пиріг 30 хвилин, а потім дістаньте його та переверніть на тарілку. Це слід зробити, поки "Тарт-татен" гарячий. Смачного!
Нагадаємо про рецепт дивовижної шарлотки до сімейного чаювання.