Восени гарбуз найсоковитіший та найсолодший - багато хто саме в цей час готує смачні і корисні каші. Їх люблять не лише діти, а й дорослі. Спробуйте використати рецепт з секретним інгредієнтом, щоб відчути атмосферу домашнього тепла та затишку.
Гарбузову кашу можна варити з різними крупами – рисовою, кукурудзяною, манною, вівсяною. Однак більшість кулінарів сходяться на думці, що найвдаліший гарнір - саме з пшоном.
Інгредієнти
- пшоно – 200 г
- вода – 250 мл
- молоко – 500 мл
- гарбуз – 500 г
- дрібка солі
- цукор – 3 ст. л.
- вершкове масло – 25 г
- кориця за смаком – секретний інгредієнт
Приготування
Залийте пшоно окропом і залиште на п'ять хвилин - це допоможе прибрати гіркоту у майбутній страві.
Гарбуз потрібно добре промити та почистити, прибрати насіння та нарізати його невеликими скибочками.
Покладіть овоч у каструлю, залийте холодною водою і відваріть до напівготовності. Потрібно перебити гарбуз блендером, після чого додати молоко та довести до кипіння. Потім додайте крупу, дрібку солі та перемішайте.
Варіть гарбузову кашу під кришкою на повільному вогні. Її потрібно часто помішувати, щоб не "втекла" і не пригоріла. Коли страва буде майже готова, додайте цукор, трохи кориці для аромату та присмаку, а також шматочок вершкового масла.
Не треба чекати, коли каша повністю загусне. Як тільки пшоно приготується, вимикайте вогонь, накрийте каструлю рушником, залиште на півгодини. Залишається тільки заварити трав'яний чай із медом та подати його разом з кашею. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі та соковиті деруни з гарбуза на обід.