Ароматний суп з сушеними білими грибами стане справжньою окрасою сімейного чи святкового обіду. Це неймовірно смачна та ситна страва, рецепт якої точно попросять гості.
Ми розповімо, як приготувати ароматну грибну юшку по-закарпатськи.
Рецепт грибної юшки
Інгредієнти:
- Сушені білі гриби – 100 грамів
- Вода – 3 літри
- Картопля – 7-8 штук середнього розміру
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Соняшникова олія – 70 мілілітрів
- Борошно - 1 столова ложка
- Плавлений сир – 1 штука
- Сметана – 250 грамів
- Солодка паприка – 1 столова ложка
- Сіль та перець – на смак
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Покладіть сухі гриби в миску, залийте окропом і поставте настоюватися не менше години.
- У цей час можна підготувати інші інгредієнти.
- Картоплю потрібно очистити, нарізати невеликими шматочками та покласти у велику каструлю.
- Налийте в неї воду, посоліть та поставте на середній вогонь.
- Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати.
- Моркву слід очистити і натерти на великій тертці.
- Плавлений сир подрібнити ножем або натерти на тертці.
- Дістаньте гриби з води, але не виливайте її.
- Гриби потрібно порізати і обсмажити на олії близько 5 хвилин.
- Після чого перекласти у воду, де вариться картопля.
- На сковороді обсмажте до готовності цибулю та моркву, додавши до них сіль та перець.
- Посуньте в одну сторону на сковороді цибулю і моркву, а на другу покладіть борошно і паприку, обсмажте 1-2 хвилини і змішайте із засмажкою.
- Додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння.
- Після цього потрібно покласти плавлений сир і ретельно перемішати.
- Коли він розплавиться, то в сковороду слід влити воду, в якій настоювалися гриби.
- Доведіть до кипіння і проваріть трохи, доки соус не стане трохи густим.
- Додайте його у воду, де варяться гриби та картопля, перемішайте і доведіть до кипіння.
- Дайте настоятися супу і подавайте його порційно, прикрасивши зеленню.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом смачного супу з галушками.