Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт смачного та ситного супу з білими грибами

Автор: Ольга Березовська

Ароматний суп з сушеними білими грибами стане справжньою окрасою сімейного чи святкового обіду. Це неймовірно смачна та ситна страва, рецепт якої точно попросять гості.

Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт смачного та ситного супу з білими грибами - today.ua

Ми розповімо, як приготувати ароматну грибну юшку по-закарпатськи.

Рецепт грибної юшки

Інгредієнти:

  • Сушені білі гриби – 100 грамів
  • Вода – 3 літри
  • Картопля – 7-8 штук середнього розміру
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 1 штука
  • Соняшникова олія – 70 мілілітрів
  • Борошно - 1 столова ложка
  • Плавлений сир – 1 штука
  • Сметана – 250 грамів
  • Солодка паприка – 1 столова ложка
  • Сіль та перець – на смак

Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт смачного та ситного супу з білими грибами

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Покладіть сухі гриби в миску, залийте окропом і поставте настоюватися не менше години.
  2. У цей час можна підготувати інші інгредієнти.
  3. Картоплю потрібно очистити, нарізати невеликими шматочками та покласти у велику каструлю.
  4. Налийте в неї воду, посоліть та поставте на середній вогонь.
  5. Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати.
  6. Моркву слід очистити і натерти на великій тертці.
  7. Плавлений сир подрібнити ножем або натерти на тертці.
  8. Дістаньте гриби з води, але не виливайте її.
  9. Гриби потрібно порізати і обсмажити на олії близько 5 хвилин.
  10. Після чого перекласти у воду, де вариться картопля.
  11. На сковороді обсмажте до готовності цибулю та моркву, додавши до них сіль та перець.
  12. Посуньте в одну сторону на сковороді цибулю і моркву, а на другу покладіть борошно і паприку, обсмажте 1-2 хвилини і змішайте із засмажкою.
  13. Додайте сметану, перемішайте і доведіть до кипіння.
  14. Після цього потрібно покласти плавлений сир і ретельно перемішати.
  15. Коли він розплавиться, то в сковороду слід влити воду, в якій настоювалися гриби.
  16. Доведіть до кипіння і проваріть трохи, доки соус не стане трохи густим.
  17. Додайте його у воду, де варяться гриби та картопля, перемішайте і доведіть до кипіння.
  18. Дайте настоятися супу і подавайте його порційно, прикрасивши зеленню.

Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт смачного та ситного супу з білими грибами

Популярні зараз

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом смачного супу з галушками.

Головне