Густий кетчуп з овочами: рецепт простої закатки на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Якщо рідкий томатний сік ідеально підходить для борщу або закуски, то густий кетчуп стане чудовою альтернативою магазинному і доповнить будь-яку страву. Пропонуємо приготувати ідеальну томатну закатку з овочами.

Густий кетчуп з овочами: рецепт простої закатки на зиму - today.ua

Густий кетчуп із овочами - рецепт

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів
  • 0,5 кг цибулі
  • 2 болгарських перця
  • 200 г цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 150мл. 9% оцту
  • 4 ст. л. картопляного крохмалю + 50 мл води
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 0,5 ч. л. гострого червоного перцю
  • 0,5 ч. л. суміші перців горошком
  • 1 ч. л. гвоздики
  • 0,5 ч. л. запашного перцю горошком

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Густий кетчуп з овочами: рецепт простої закатки на зиму

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Рустем Умєров зник із публічного простору: що кажуть з цього приводу у Міноборони

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

  1. Помідори промити в проточній воді, обрізати плодоніжки, крупно нарізати.
  2. Цибулю очистити і нарізати крупно.
  3. Болгарський перець промити, вирізати начинки і нарізати.
  4. З томатів вичавити сік, перелити в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
  5. Цибулю та болгарський перець пропустити через м'ясорубку, додати в каструлю.
  6. Додати спеції у марлевому мішечку. Для цього в невеликому шматку марлі змішати гвоздику, перець горошком, зав'язати та опустити в томатну пасту – варити на слабкому вогні 2 години, постійно знімаючи пінку.
  7. Через час марлю зі спеціями прибрати з каструлі і перебити вміст блендером.
  8. Видалити піну, додати сіль, цукор, корицю і оцет.
  9. У піалі в холодній воді розвести крохмаль, ретельно перемішати, додати в каструлю, проварити ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи. І ще раз перебити блендером.
  10. Розлити кетчуп по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути вгору дном і укутати пледом до остигання.

Пропонуємо також приготувати мариноване сало в банці зі смаком шашлику - простий рецепт смачної закуски на зиму.