Ідеальні хрусткі огірочки на зиму: простий та швидкий рецепт

Автор: Анастасия Березовская

Що може бути краще за щільні, хрусткі, соковиті солоні огірки взимку, які дістаєш зі щойно відкритої банки? Правильно – нічого. Досвідчені господині розповіли, як законсервувати огірки, щоб вони не стали м'якими.

Ідеальні хрусткі огірочки на зиму: простий та швидкий рецепт - today.ua

Наведених нижче інгредієнтів вистачить, щоб закатати одну трилітрову банку.

Ідеальні хрусткі огірочки на зиму - рецепт

Інгредієнти:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • 1,5 л води
  • 100 г солі
  • 2 кг огірків
  • кріп
  • 4 зубчики часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • листя хрону

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  1. Огірки ретельно вимити під проточною водою. У великий таз або каструлю перекласти огірки та залити їх водою на 6-8 годин.
  2. Згодом воду злити та обсушити огірки паперовими рушниками. Можна також зрізати "попки".
  3. Банку для закочення досить добре вимити з содою і сполоснути водою.
  4. На дно банки викладаємо половину листя хрону та кропу, лавровий лист, чорний перець, часник. Туди ж відправляємо огірки.
  5. В окремій ємності змішати воду та сіль, якісно перемішати, щоб розтанула вся сіль та залити розсолом огірки, зверху прикрити залишками кропу та листям хрону.
  6. Банку ставимо на тацю або в каструлю, прикриваємо кришкою, щоб надходило повітря, і залишаємо огірки кваситися на 3-4 дні при кімнатній температурі. Вода потемніє, стане каламутною, буде пінитися і витікатиме. Через 4 дні огірки можна їсти або закатати їх по банках.
  7. Якщо вирішили закатати, розсіл потрібно злити в каструлю і закип'ятити, після чого перелити назад в банку і щільно закрити кришкою.
  8. Банку перевернути вгору дном, укутати і тримати так до повного остигання. Після цього зберігати у темному прохолодному місці.

Пропонуємо також закатати гостро-солодкі кабачки у банку на зиму. Досвідчені господині поділилися рецептом, який нікого не залишить байдужим.

Головне