Ідеальні картопляні деруни: рецепт, який завжди виходить

Автор: Анастасия Березовская

Існує безліч варіацій приготування дерунів, але всі вони мають одну і ту ж базу. Навчившись готувати її, приготувати можна й інше. Ми підготували класичний рецепт української страви з картоплі, яка завжди виходить.

Ідеальні картопляні деруни: рецепт, який завжди виходить - today.ua

Картопляні деруни - рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст. л. борошна
  • яйце
  • 1/2 ч. л. солі
  • рослинна олія

Ідеальні картопляні деруни: рецепт, який завжди виходить

Спосіб приготування:

  1. Картоплю вимити під проточною водою, очистити та натерти на дрібній тертці. Віджати зайву рідину та злити сік.
  2. Цибулю очистити, натерти на дрібній тертці і додати до картоплі - перемішати.
  3. До овочів вмішати яйце, додати борошно, сіль і ретельно перемішати.
  4. На сковороді розігріти олію, за допомогою столової ложки сформувати деруни та готувати по 2-3 хвилини з кожного боку.
  5. Готові деруни викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони вбрали жир.
  6. Найкраще їсти страву теплою зі сметанним соусом.

Пропонуємо приготувати котлети по-китайськи - рецепт соковитого блюда "два в одному".