Today.ua

Ікра з баклажанів на зиму за бабусиним рецептом: як приготувати овочеву закуску

В Україні продовжується сезон свіжих овочів, тому господині активно займаються заготовками на зиму. Пропонуємо рецепт смачної баклажанної ікри, за яким цю овочеву закуску готували наші бабусі. Він дуже простий, а результат сподобається навіть справжнім гурманам.

Бабусин рецепт ікри з баклажанів

Інгредієнти (на чотири літрові банки):

Приготування:

  1. Баклажани потрібно промити та нарізати на кубики.
  2. Перекладіть нарізані овочі у велику миску і залийте їх розчином із холодної води та однієї столової ложки солі.
  3. Залишіть баклажани на 15-20 хвилин, а в цей час займіться рештою овочів.
  4. Цибулю слід очистити і нарізати кубиком.
  5. На сковороді нагрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості.
  6. Перекладіть її у велику каструлю з товстим дном.
  7. Моркву потрібно очистити, натерти на терці, обсмажити і перекласти до цибулі.
  8. Болгарський та гострий перець та помідори слід помити, очистити та нарізати середнім кубиком, а гострий - маленьким.
  9. Злийте воду з баклажанів і злегка відіжміть їх.
  10. Перекладіть їх у сковороду, де раніше смажилися цибуля та морква.
  11. Обсмажити баклажани на слабкому вогні близько 10 хвилин.
  12. Додайте до них помідори та перець.
  13. Тушкуйте ще 5-7 хвилин.
  14. Після цього перекладіть овочі в каструлю з цибулею і морквою.
  15. Перемішайте та протушкуйте 40 хвилин.
  16. Баклажанну ікру можна перебити блендером або залишити шматочками.
  17. Потім потрібно додати сіль, цукор та подрібнений часник.
  18. Тушкуйте ще 15 хвилин, а потім додайте оцет.
  19. Проваріть ікру ще дві хвилини та зніміть її з вогню.
  20. Розкладіть закуску по підготовленим банкам і закатайте.
  21. Переверніть їх на кришки та залиште до повного остигання під ковдрою.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт кабачкової ікри з секретним інгредієнтом, який робить закуску смачнішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ