Кабачки по-французьки на зиму: що додати у консервацію для пікантності

Автор: Лобанова Єлизавета

Кабачки можна їсти не лише у сезон, а й приготувати з них смачну консервацію на зиму. Досвідчені кулінари радять консервувати кабачки з додаванням гірчиці у зернах. Тоді овочі вийдуть хрусткими та з пікантним солодкуватим присмаком.

Кабачки по-французьки на зиму: що додати у консервацію для пікантності - today.ua

Рецептом кабачків по-французьки з гірчицею в зернах поділилася фудблогер Тетяна Мещерякова на своїй сторінці в Instagram.

Кабачки по-французьки на зиму

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг
  • парасольки кропу

Маринад:

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

  • вода – 1 л
  • оцет – 100 мл
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • французька гірчиця у зернах – 2 ч. л.

Кабачки по-французьки на зиму: що додати у консервацію для пікантності

Спосіб приготування:

Кабачки потрібно помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати брусочками.

Для приготування маринаду змішайте воду, оцет, сіль та цукор. Поставте каструлю із цими інгредієнтами на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.

Додайте французьку гірчицю, перемішайте та зніміть з вогню.

На дно банки викладіть парасольки кропу, утрамбуйте кабачки і залийте маринадом. Простерилізуйте банки з кабачками протягом 10 хвилин після закипання.

Банки герметично закрийте капроновими кришками.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Відкривати консервацію можна, не чекаючи зими. Проте взимку поласувати такими кабачками буде справжня знахідка. Овочі зберігають свої корисні властивості навіть у консервованому вигляді.

Раніше повідомлялося, як приготувати легку, але ситну запіканку з кабачками.