Капуста “Пелюстка“ по-українськи: простий рецепт апетитної овочевої закуски

Автор: Ольга Березовська

Хрустка та ароматна капуста "Пелюстка" з буряком - це відмінна закуска, яка дуже просто і швидко готується. Тому вона користується великою популярністю в українських господарок. Як її приготувати?

Капуста “Пелюстка“ по-українськи: простий рецепт апетитної овочевої закуски - today.ua

Маринована з буряком капуста має пікантний смак і гарно виглядає. Тому варто спробувати зробити її, якщо ви раніше цього ніколи не робили. А ми поділимося рецептом.

Рецепт капусти "Пелюстка" по-українськи

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 середня
  • Буряк – 1 штука
  • Часник – 1 головка

Маринад:

  • Вода – 1 літр
  • Цукор – 4 столові ложки
  • Сіль - 2 столові ложки
  • Оцет – 70 мілілітрів
  • Рослинна олія – 50 мілілітрів
  • Перець горошком – 5-7 штук
  • Лавровий лист – 2-3 штуки

Капуста “Пелюстка“ по-українськи: простий рецепт апетитної овочевої закуски

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Капусту потрібно помити, відрізати качан і нарізати листя великими шматками.
  2. Буряк необхідно очистити, помити і нарізати тонкими слайсами.
  3. Часник слід очистити і також тонко нарізати.
  4. Покладіть усі інгредієнти у велику каструлю або миску, складаючи шарами.
  5. Щоб приготувати маринад, потрібно змішати сіль, цукор, оцет, олію, перець горошком і лавровий лист і залити одним літром окропу.
  6. Сумішшю, що вийшла, залийте капусту і буряк.
  7. Накрийте тарілкою або кришкою, яка повністю покриє інгредієнти і поставте на неї прес.
  8. Через 2-3 дні приберіть капусту в холодильник. І можете починати куштувати, що у вас вийшло.

Капуста “Пелюстка“ по-українськи: простий рецепт апетитної овочевої закуски

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом іншої апетитної страви – супу з галушками.

Головне