Today.ua

Карамельна шарлотка з апетитною скоринкою: рецепт ідеального яблучного пирога нашвидкуруч

Пиріг з яблуками та карамеллю виходить набагато соковитішим і апетитнішим, ніж традиційна шарлотка. Замініть лише кілька інгредієнтів у рецепті, і звичний пиріг перетвориться на неймовірний десерт.

Інгредієнти:

Для начинки:

Почистіть та наріжте кубиками яблука для начинки. Розтопіть у сотейнику цукор до стану карамелі – він має стати бурштиновим чи темним кольором. Додайте вершкове масло, яблука і все добре перемішайте. Не знімайте масу з плити і помішуйте, поки випарується зайва рідина.

Для тіста змішайте м'яке вершкове масло, цукор та мед, додайте корицю, кардамон або іншу прянощі за смаком. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності.

У борошно додайте розпушувач, перемішайте, і висипте в основну масу. Влийте туди молоко, знову перемішайте.

Додайте в тісто карамелізовані яблука і знову перемішайте.

Випійте форму для випічки пергаментом і вилийте тісто для яблучного пирога. Випікайте в духовці до 130°С 50 хвилин, а потім ще 5 хвилин при 170°С.

Дайте випічці охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ