Пиріг з яблуками та карамеллю виходить набагато соковитішим і апетитнішим, ніж традиційна шарлотка. Замініть лише кілька інгредієнтів у рецепті, і звичний пиріг перетвориться на неймовірний десерт.
Інгредієнти:
- цукор – 4 ст. л. (100 г);
- мед – 1,5 ст. л. (50 г);
- яйце – 1 шт;
- молоко – 1/2 склянки (120 г);
- борошно - 6 ст. л. (180 г);
- вершкове масло (м'яке) - 1/2 частина пачки (85 г + 15 г);
- розпушувач – 1/2 ч. л. (7 год);
- кориця, кардамон – до смаку.
Для начинки:
- яблука – 3 шт. (або 300 г очищених);
- цукор – 1/2 склянки (80 г);
- масло вершкове – 20 г.
Почистіть та наріжте кубиками яблука для начинки. Розтопіть у сотейнику цукор до стану карамелі – він має стати бурштиновим чи темним кольором. Додайте вершкове масло, яблука і все добре перемішайте. Не знімайте масу з плити і помішуйте, поки випарується зайва рідина.
Для тіста змішайте м'яке вершкове масло, цукор та мед, додайте корицю, кардамон або іншу прянощі за смаком. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності.
У борошно додайте розпушувач, перемішайте, і висипте в основну масу. Влийте туди молоко, знову перемішайте.
Додайте в тісто карамелізовані яблука і знову перемішайте.
Випійте форму для випічки пергаментом і вилийте тісто для яблучного пирога. Випікайте в духовці до 130°С 50 хвилин, а потім ще 5 хвилин при 170°С.
Дайте випічці охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжний яблучний пиріг із заварним кремом.