Багато людей люблять сир, тому використовують його для приготування різних страв або бутербродів. Але не всі види цього молочного продукту однаково корисні для організму людини. Так, наприклад, лише один допомагає підтримувати здоров'я серця.
Ченг-Хан Чен, професійний кардіолог, який спеціалізується на лікуванні структурних захворювань серця, поділився важливою інформацією з любителями сиру. За словами доктора медичних наук, людям, які дбають про здоров'я свого серця, варто відмовитися від цього продукту. Але є одне але.
Кардіолог зазначив, що регулярне вживання продуктів із високим вмістом насичених жирів та натрію може стати причиною розвитку серцево-судинних захворювань. А от якщо людина їсть більше рослинної їжі з низьким вмістом насичених жирів та високим вмістом клітковини, то у неї менше шансів зіткнутися із проблемами із серцем.
"Безумовно, правда, що сир може містити тонни насичених жирів та натрію. Але є й хороші новини: сир може бути частиною дієти, корисної для серця", - додав медик.
Чен радить людям додавати у своє меню моцареллу. Саме в цьому виді сиру міститься найменша кількість жирів та натрію. Разом з тим моцарелла є добрим джерелом корисних для імунітету та кишечника пробіотиків, а також білка та кальцію.
Пропонуємо також дізнатися, який шоколад неймовірно шкідливий для організму людини та чому його варто виключити з раціону.