Картопляне пюре по-ірландськи: рецепт із секретним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Картопляне пюре по-ірландськи значно відрізняється від традиційного українського. У рецепті є аналогічні продукти та один секретний інгредієнт.

Картопляне пюре по-ірландськи: рецепт із секретним інгредієнтом - today.ua

Цікавий спосіб приготування картопляного пюре запропонувала фудблогер Тетяна Юшина. Вона зазначила, що страва вийде ніжною та смачною. В Ірландії його називають "чампом".

"Звичайна пюрешка - це так банально, правда? Я вас навчу робити не банальні! Найдивовижніше полягає в тому, що "чамп" - самостійна страва, а не гарнір. Вона настільки смачна і ситна, що не вимагає ні м'яса, ні риби".

Інгредієнти

  • картопля - 1,2 кг
  • зелена цибуля – пучок
  • молоко – 350 мл
  • вершкове масло – 55-110 г
  • сіль та перець за смаком

Приготування

Картоплю потрібно почистити, промити, нарізати та відварити у підсоленій воді. Потім дрібно нарізати зелену цибулю, додати її в ємність з молоком і закип'ятити. Залиште заправку, щоб рідина ввібрала смак зелені.

Популярні зараз

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

Подрібніть картоплю у пюре, поступово додаючи молоко з цибулею. Посоліть і поперчіть його за смаком, а також введіть вершкове масло. В оригінальному рецепті його досить багато, але можна використовувати меншу кількість.

Залишається розкласти картопляне пюре по-ірландськи по тарілках, зробити поглиблення у центрі й додати ще кілька шматочків вершкового масла.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Тетяна Юшина (@_tanyushina_)

Юшина наголосила, що в Ірландії чамп готував чоловік. Страву розкладали по мисках, кожній людині видавався великий шматок вершкового масла. Воно тануло у гарячій картоплі, утворюючи жовте озерце у середині миски.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Мистецтво правильно є "чамп", а це зручніше робити суповою ложкою, ніж виделкою, - полягає в тому, щоб постійно розширювати "береги" масляного озера з таким розрахунком, щоб у кожну ложку з пюре попадало трохи масла", - зазначила Тетяна.

Раніше повідомлялося, чому картопляне пюре смачніше у ресторанах, ніж удома.

Головне