У кожній українській родині готують картопляне пюре. Цей гарнір ставлять на стіл як у звичайні, так і святкові дні. Його можна зустріти навіть у меню найдорожчих ресторанів. Але не кожному кулінару вдається зробити страву справді смачною та ніжною. Щоб досягти ідеального пюре, їм варто використати прості секрети його приготування.
Може здатися, що пюре - це одна з найпростіших страв, з якою може впоратися навіть дитина. Але насправді цей процес потребує уважності та знання певних секретів.
Насамперед не потрібно надто дрібно нарізати картоплю для варіння. Краще розрізати картоплю навпіл або на чотири частини, якщо вона занадто велика. Це дозволить зробити пюре смачнішим і не "водянистим".
У каструлю не слід наливати багато води. Важливо, щоб вона просто покривала картоплю. Дехто навіть радить наливати на один чи два сантиметри менше.
Багато господарок просто солять воду, в якій вариться картопля. Але досвідчені кухарі вважають, що слід додати лавровий лист, пару горошинок запашного перцю, цибулину чи кілька зубчиків часнику. Це надасть страві яскравішого та насиченішого смаку. Звичайно, після того, як картопля буде готова, додаткові інгредієнти потрібно вийняти та викинути.
Далі слід злити воду і почати розминати картоплю спеціальною "толкушкою". Потім додати трохи вершкового масла і продовжувати розминати. А далі уже потрібно вливати гаряче молоко, доводячи пюре до бажаної текстури.
Пропонуємо також рецепт відбивних з курки із секретним інгредієнтом, який робить страву ще смачнішою.