Кава як у кав'ярні: смак напою покращить секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Кава у кав'ярні, як правило, в рази смачніша за домашню. Однак вона дорого коштує і не завжди є можливість потішити себе смачним напоєм. Його можна приготувати вдома – без кавоварки, але з секретним інгредієнтом.

Кава як у кав'ярні: смак напою покращить секретний інгредієнт - today.ua

Щоб приготувати міцну та насичену каву, вам знадобиться турка та наступні інгредієнти:

  • 2 ч. л. свіжомеленої зернової кави;
  • 150 мл води:
  • дрібка солі;
  • цукор та молоко за смаком;

Насипте в турку каву і додайте кілька кристаликів солі - цей інгредієнт потрібний для балансування смаку, але не повинен перебивати його, тому важливо не переборщити.

Додайте цукор і влийте воду – вона має бути холодною. Якщо хочете, щоб напій вийшов міцнішим, буде достатньо 100 мл.

Популярні зараз

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

В Україні знижено ціни на газ

Поставте турку на плиту та увімкніть вогонь. Потрібно дочекатися моменту, коли почне підніматися пінка. Зменште вогонь, а коли на напої з'явиться шапочка з піни, відставте на 20 секунд, щоб вона опустилася. Знову поставте турку на вогонь і зніміть - це потрібно повторити тричі.

Відставте турку і збризніть напій холодною водою, щоб піна осіла. Витримайте кілька хвилин, після чого налийте каву у чашки. Їх попередньо потрібно ошпарити окропом. Готово, смачного!

Кава як у кав'ярні: смак напою покращить секретний інгредієнт

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як приготувати каву з молоком

Молоко не можна відразу додавати до кави, щоб швидше охолодити її. Потрібно почекати, поки напій настоїться і тоді влити молоко. При цьому важливо, щоб воно не було холодним - підігрійте і тоді додайте в чашку.

Раніше повідомлялося, що зміниться в організмі, якщо припинити пити каву.