Пропонуємо приготувати дуже смачний кетчуп з простих продуктів, який на виході вийде в рази краще за покупний. Це рецепт без стерилізації. На відміну від класичного варіанту, до нього доданий секретний інгредієнт, який додасть кетчупу приємного аромату і солодкої нотки.
Домашній кетчуп - рецепт
Для приготування домашнього кетчупу найкраще обирати великі, стиглі, м'ясисті та щільні помідори. Яблука найкраще підійдуть кислі (Гренні Сміт, Семеренко, Антонівка). Замість яблучного оцту можна взяти звичайний столовий, а кількість спецій можна регулювати на власний смак - при вказаній кількості цукру кетчуп вийде солодкуватим.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів
- 125 г яблук
- 125 г цибулі
- 1,5 ст. л. яблучного оцту
- 0,5 ч. л. червоного меленого перцю
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 40 г цукру
- 0,5 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Помідори тонко нарізаємо часточками, видаляємо плодоніжку та білі попки.
- Яблука нарізаємо навпіл, видаляємо серцевину і тонко нарізаємо часточками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
- Помідори, цибулю та яблука пропускаємо через м'ясорубку, щоб вийшла консистенція пюре.
- Перелити масу у сотейник з товстим дном, довести до кипіння на середньому вогні, закрити кришкою, зменшити вогонь і варити 45 хвилин, періодично помішуючи.
- Готовий кетчуп трохи остудити та перебити блендером до однорідності.
- Кетчуп перетерти через сито і поставити в сотейнику на вогонь, додати цукор і сіль, перемішати до розчинення. Варити ще 35 хвилин на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
- У готовий кетчуп додати перець, яблучний оцет, перемішати і томити ще 3 хвилини.
- Якщо кетчуп вийшов дуже густий, його можна розбавити окропом.
- Гарячий кетчуп розлити банками, закрити кришками і остудити.
- Зберігати домашній кетчуп у холодильнику.
Пропонуємо також спробувати приготувати густий кетчуп з овочами – рецепт простої закатки на зиму.