Today.ua

Кетчуп без стерилізації на зиму: простий рецепт закатки із секретним інгредієнтом

Пропонуємо приготувати дуже смачний кетчуп з простих продуктів, який на виході вийде в рази краще за покупний. Це рецепт без стерилізації. На відміну від класичного варіанту, до нього доданий секретний інгредієнт, який додасть кетчупу приємного аромату і солодкої нотки.

Домашній кетчуп - рецепт

Для приготування домашнього кетчупу найкраще обирати великі, стиглі, м'ясисті та щільні помідори. Яблука найкраще підійдуть кислі (Гренні Сміт, Семеренко, Антонівка). Замість яблучного оцту можна взяти звичайний столовий, а кількість спецій можна регулювати на власний смак - при вказаній кількості цукру кетчуп вийде солодкуватим.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Помідори тонко нарізаємо часточками, видаляємо плодоніжку та білі попки.
  2. Яблука нарізаємо навпіл, видаляємо серцевину і тонко нарізаємо часточками.
  3. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
  4. Помідори, цибулю та яблука пропускаємо через м'ясорубку, щоб вийшла консистенція пюре.
  5. Перелити масу у сотейник з товстим дном, довести до кипіння на середньому вогні, закрити кришкою, зменшити вогонь і варити 45 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Готовий кетчуп трохи остудити та перебити блендером до однорідності.
  7. Кетчуп перетерти через сито і поставити в сотейнику на вогонь, додати цукор і сіль, перемішати до розчинення. Варити ще 35 хвилин на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
  8. У готовий кетчуп додати перець, яблучний оцет, перемішати і томити ще 3 хвилини.
  9. Якщо кетчуп вийшов дуже густий, його можна розбавити окропом.
  10. Гарячий кетчуп розлити банками, закрити кришками і остудити.
  11. Зберігати домашній кетчуп у холодильнику.

Пропонуємо також спробувати приготувати густий кетчуп з овочами – рецепт простої закатки на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ