Пряний кисло-солодкий соус зі злив стане чудовою прикрасою страв з курки, качки чи свіжих овочів. Він надасть навіть звичайнісіньким частуванням вишуканий смак. Як приготувати такий соус на зиму?
Рецепт кисло-солодкого соусу зі слив
Інгредієнти:
- Сливи – 450 грамів
- Часник – 1 зубчик
- Свіжий корінь імбиру – 15 грамів
- Яблучний оцет – 60 мілілітрів
- Коричневий цукор – 100 грамів
- Соєвий соус – 1 столова ложка
- Аніс – половина "зірочки"
- Сухий перець чилі – чверть чайної ложки
Приготування:
- Сливи потрібно помити, розділити навпіл і дістати кісточку.
- Після цього фрукти слід крупно порізати і скласти в каструлю з товстим дном.
- Часник треба очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити спеціальним пресом.
- Корінь імбиру також необхідно очистити та натерти на тертці.
- Додайте імбир та часник у каструлю зі сливами.
- Після туди всипте цукор і сухий перець чилі.
- Додайте яблучний оцет, соєвий соус та аніс.
- Перемішайте інгредієнти.
- Поставте каструлю на вогонь та доведіть суміш до кипіння.
- Проваріть 20 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю.
- Потім дістаньте з суміші аніс і перебийте решту інгредієнтів блендером до однорідності.
- Знову доведіть соус до кипіння та проваріть 20 хвилин, часто помішуючи.
- Гарячий соус потрібно розлити по простерилізованих банках та закрити.
- Остудіть і поставте туди, де він зберігатиметься до зими.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт соусу "Ткемалі" зі слив з ароматними травами. Він добре підходить для багатьох страв, а готується просто.