Today.ua

Кисло-солодкий соус зі слив на зиму: покроковий рецепт для справжніх гурманів

Пряний кисло-солодкий соус зі злив стане чудовою прикрасою страв з курки, качки чи свіжих овочів. Він надасть навіть звичайнісіньким частуванням вишуканий смак. Як приготувати такий соус на зиму?

Рецепт кисло-солодкого соусу зі слив

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Сливи потрібно помити, розділити навпіл і дістати кісточку.
  2. Після цього фрукти слід крупно порізати і скласти в каструлю з товстим дном.
  3. Часник треба очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити спеціальним пресом.
  4. Корінь імбиру також необхідно очистити та натерти на тертці.
  5. Додайте імбир та часник у каструлю зі сливами.
  6. Після туди всипте цукор і сухий перець чилі.
  7. Додайте яблучний оцет, соєвий соус та аніс.
  8. Перемішайте інгредієнти.
  9. Поставте каструлю на вогонь та доведіть суміш до кипіння.
  10. Проваріть 20 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю.
  11. Потім дістаньте з суміші аніс і перебийте решту інгредієнтів блендером до однорідності.
  12. Знову доведіть соус до кипіння та проваріть 20 хвилин, часто помішуючи.
  13. Гарячий соус потрібно розлити по простерилізованих банках та закрити.
  14. Остудіть і поставте туди, де він зберігатиметься до зими.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт соусу "Ткемалі" зі слив з ароматними травами. Він добре підходить для багатьох страв, а готується просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ