Класична лазанья з двома соусами: як приготувати смачну та ситну страву

Автор: Ольга Березовська

Лазанья користується популярністю у всьому світі, тому її можна зустріти в меню кафе та ресторанів різних країн. А деякі господині готують її самі, радуючи сім'ю апетитною та ситною італійською стравою. Як її приготувати?

Класична лазанья з двома соусами: як приготувати смачну та ситну страву - today.ua

Пропонуємо покроковий рецепт смачної класичної лазаньї з двома соусами – болоньєзе та бешамель.

Рецепт класичної лазаньї

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 8-10 штук
  • Моцарелла – 200 грамів
  • Твердий сир – 50 грамів

Для соусу бешамель

  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Вершкове масло – 50 грамів
  • Борошно - 50 грамів
  • Мускатний горіх та сіль – на смак

Для соусу болоньєзе

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • Фарш із яловичини – 350 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Томатний соус – 250 грамів
  • Рослинна олія – 20 грамів
  • Сіль та сухий базилік – на смак

Класична лазанья з двома соусами: як приготувати смачну та ситну страву

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Почати слід з приготування соусу болоньєзе.
  2. На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній подрібнену цибулю.
  3. Додайте фарш, посоліть і обсмажуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Влийте томатний соус і додайте сухий базилік.
  5. Перемішайте та тушкуйте 10-15 хвилин під кришкою.
  6. Далі потрібно приготувати соус бешамель.
  7. У сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно.
  8. Перемішайте і поступово вливайте молоко, збиваючи соус вінчиком.
  9. Додайте сіль та мускатний перець.
  10. Помішуючи соус, варіть на повільному вогні до загустіння.
  11. Моцарелу та твердий сир слід натерти на тертці.
  12. Дно форми для запікання потрібно змастити невеликою кількістю соусу бешамель і викласти кілька листів лазаньї.
  13. Зверху потрібно покласти третину соусу болоньєзе, посипати його невеликою кількістю моцарелли і полити соусом бешамель.
  14. Далі потрібно повторювати шари, поки не закінчиться болоньєзе.
  15. Зверху посипте страву моцарелою та твердим сиром.
  16. Поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку та випікайте 30-40 хвилин.
  17. Лазанья готова. Поріжте порційно і подавайте до столу.

Класична лазанья з двома соусами: як приготувати смачну та ситну страву

Смачного!

Пропонуємо також рецепт легкої страви з 5 інгредієнтів – курки у часниковій паніровці.

Головне