Лазанья користується популярністю у всьому світі, тому її можна зустріти в меню кафе та ресторанів різних країн. А деякі господині готують її самі, радуючи сім'ю апетитною та ситною італійською стравою. Як її приготувати?
Пропонуємо покроковий рецепт смачної класичної лазаньї з двома соусами – болоньєзе та бешамель.
Рецепт класичної лазаньї
Інгредієнти:
- Листи лазаньї – 8-10 штук
- Моцарелла – 200 грамів
- Твердий сир – 50 грамів
Для соусу бешамель
- Молоко – 500 мілілітрів
- Вершкове масло – 50 грамів
- Борошно - 50 грамів
- Мускатний горіх та сіль – на смак
Для соусу болоньєзе
- Фарш із яловичини – 350 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Томатний соус – 250 грамів
- Рослинна олія – 20 грамів
- Сіль та сухий базилік – на смак
Приготування:
- Почати слід з приготування соусу болоньєзе.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній подрібнену цибулю.
- Додайте фарш, посоліть і обсмажуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Влийте томатний соус і додайте сухий базилік.
- Перемішайте та тушкуйте 10-15 хвилин під кришкою.
- Далі потрібно приготувати соус бешамель.
- У сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно.
- Перемішайте і поступово вливайте молоко, збиваючи соус вінчиком.
- Додайте сіль та мускатний перець.
- Помішуючи соус, варіть на повільному вогні до загустіння.
- Моцарелу та твердий сир слід натерти на тертці.
- Дно форми для запікання потрібно змастити невеликою кількістю соусу бешамель і викласти кілька листів лазаньї.
- Зверху потрібно покласти третину соусу болоньєзе, посипати його невеликою кількістю моцарелли і полити соусом бешамель.
- Далі потрібно повторювати шари, поки не закінчиться болоньєзе.
- Зверху посипте страву моцарелою та твердим сиром.
- Поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку та випікайте 30-40 хвилин.
- Лазанья готова. Поріжте порційно і подавайте до столу.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт легкої страви з 5 інгредієнтів – курки у часниковій паніровці.