Консервовані огірки на зиму можна приготувати і без маринаду. Кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася найшвидшим рецептом смачних овочів на зиму.
Господині, які готують закрутки на зиму, знають, як багато часу займає цей процес. Жінки, які поєднують побут та роботу, намагаються обирати максимально легкі рецепти. Один із таких представила Лілія Цвіт на своєму YouTube-каналі.
Блогер зазначила, що намагається використовувати лише сухі спеції, тому відмовляється від листя вишні, смородини чи хрону. Вона розповіла, як підготувати літрові банки з огірками.
Інгредієнти на банку 1 л:
• 1 ст. л. солі;
• 1 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. оцту 9%;
• 1 лавровий лист;
• 1 суцвіття кропу;
• 2 см кореня петрушки;
• 2 см кореня хрону;
• 3 шт. духмяного перцю;
• 4 з. часнику;
• 0,5 ч. л. сухої гірчиці у зернах;
• 1 шт. гвоздики;
• 0,5 ч. л. коріандру.
Лілія спочатку замочує огірки на дві години в холодній воді – це забезпечить їм хрускіт і додаткову соковитість. Також потрібно зрізати кінчики овочів з обох боків.
Підготовлені огірки потрібно щільно укласти чисті банки, на дно яких слід викласти спеції. Потім Цвіт насипає зверху сіль, цукор, укус і заливає огірочки окропом. Банки слід прикрити стерильними кришками.
На дно великої ємності потрібно застелити рушник, влити воду, підігріти, після чого поставити банки та простерилізувати протягом 10 хвилин після закипання води у каструлі.
Залишається закрити банки кришками, а потім збовтати воду в них, щоб сіль та цукор розчинилися. Потім банки слід перевернути і накрити пледом на добу. Готово!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт не потрібно у великій кількості додавати до консервованих огірків.