Заборонений інгредієнт: який продукт може зіпсувати консервовані огірки

Автор: Леся Ловіцька

Смачні консервовані огірки взимку - справжнє задоволення. Однак не у всіх господарок виходить приготувати овочі так, щоб вони не втратили хрускіт. Названий інгредієнт, який часто у великій кількості додають до банок – і дуже дарма.

Заборонений інгредієнт: який продукт може зіпсувати консервовані огірки - today.ua

Фахівці Pixelinform зазначили, що йдеться про часник. Кулінари часто грішать, додаючи його під час консервації. Саме через велику кількість часнику овочі стають занадто м'якими.

Зовсім відмовлятися від часнику, звісно, не потрібно. При цьому переборщувати із цим гострим компонентом точно не варто. На банку об'ємом три літри буде достатньо одного-двох зубчиків. А додаткові смакові якості і знаменитий хрускіт огірочкам додадуть смородинове або дубове листя, яке можна покласти в банки.

Як приготувати консервовані огірки: простий рецепт

Огірки на зиму можна приготувати простим способом. Попередньо залиште їх вимочувати протягом кількох годин у воді. Потім вимийте трилітрові банки і покладіть на дно наступні інгредієнти:

Популярні зараз

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Українцям з низькими пенсіями призначили доплату: хто та скільки отримуватиме

В українців вилучатимуть житло для потреб ЗСУ: що відомо про компенсацію

В Україні запровадять новий документ для військовозобов'язаних, - Генштаб ЗСУ

  • шапочку кропу;
  • половину листочка хрону;
  • 2 дубові листочки;
  • 2 вишневі листочки;
  • 2 лаврові листочки;
  • шматочок червоного перцю (чилі);
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1-2 зубчики часнику.

Заборонений інгредієнт: який продукт може зіпсувати консервовані огірки

Підготовлені огірки заливають маринадом, який готується із:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • 5 л води;
  • 5 ст. л. солі;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 500 мл спиртового укусу 9%.

Банки з огірками слід простерилізувати протягом п'яти хвилин – до того моменту, коли вони змінять колір. Потім переверніть їх, але закутувати ковдрою не потрібно, щоб не запарювати овочі і вони не стали м'якими.

Раніше повідомлялося, що в Україні обвалилися ціни на огірки, цибулю, помідори та капусту.