Консервовані помідори, як і огірки та інші продукти шкідливі для здоров'я. А все тому, що до їх складу входять цукор, сіль та оцет. У магазинній консервації різних добавок ще більше.
Однак є спосіб закатати помідори на зиму, не використовуючи при цьому продукти, які зроблять з них отруту.
Консервовані помідори без оцту, солі та цукру - рецепт
Для закочення потрібно обрати хороші, щільні плоди без гнилі та пошкоджень на шкірці.
Спосіб приготування:
- Помідори потрібно добре вимити та висушити – можна природним способом, а можна паперовими рушниками.
- Розрізати плоди навпіл і видалити білу щільну частину.
- У стерилізовані банки розкласти помідори та залити гарячою (але не окропом) кип'яченою водою.
- У глибоку каструлю постелити рушник, поставити банки і залити гарячою водою по плічка.
- Закип'ятити воду і кип'ятити банки: 1 л – 15 хвилин, 0,5 – 10 хвилин. Важливо не переварити продукт, тому що ми хочемо зберегти його максимально свіжим.
- Дістати банки із каструлі, закрити стерилізованими кришками.
- Перевернути вгору дном, укутати до остигання.
- Зберігати у темному, прохолодному місці (під раковиною, у підвалі чи комірчині).
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що зробити з помідорам перед консервацією, щоби вони не лопалися в банці - лайфхак, про який мало хто знає.