Закочуючи помідори, хотілося б у майбутньому отримати пружний продукт, а не просто розм'якшу массу. Досвідчені господині розповіли, що зробити з плодами перед тим, як приступати до закочування, щоб вони зберегли свою форму.
Виявляється, розваляться помідори чи ні зовсім не залежить від їхнього сорту. Найголовніше - дотримуватися технології приготування. Наприклад, не ошпарювати плоди різко окропом або додати один секретний інгредієнт.
На закатку краще обирати свіжі помідори невеликого розміру, вони повинні бути тверді та пружні, а також без ознак втручання шкідників або гнилі. Наприклад, сливки стануть чудовим варіантом для закочування. Але все ж таки сорт помідорів - не головне.
Щоб шкірка плодів не розірвалася, і помідори залишилися цілими, за допомогою зубочистки потрібно зробити проколи в області попки на кожному помідорі.
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Нерідко розрив шкірки відбувається через термічний вплив, коли ми обливаємо окропом помідор. Щоб цього уникнути маринад потрібно вливати поступово. Також попередньо помідори можна ошпарити окропом (теж поступово) як превентивний захід, потім розкласти по банках і заливати гарячим маринадом.
Також досвідчені господині радять додавати в банку з помідорами (згори) листочки хрону – вважається, що вони захистять плоди від розривів і збережуть їх цілими та пружними.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що додати до консервації для пікантності кабачків на зиму.