Today.ua

Корисна заміна соняшникової олії: три варіанти, які підходять для смаження та випічки

Багато господарок звикли смажити їжу на соняшниковій олії, тому навіть не замислюються над тим, що вона може бути не зовсім корисною для організму. І краще буде замінити її на більш якісні й дійсно придатні для смаження олії.

Дієтологи назвали три корисні олії, на яких можна посмажити їжу або додати їх у випічку, щоб отримати кориснішу їжу.

Олія авокадо

Такий вид олії виробляється шляхом холодного віджиму авокадо. При цьому продукт не піддається додатковому хімічному фільтруванню. У цій олії зберігаються всі корисні жирні кислоти, а також вітамін D. Тому на ньому можна сміливо смажити їжу та додавати його до випічки, не боячись нашкодити своєму здоров'ю.

Кокосова олія

Температура задимлення цього виду олії близько 204 градусів, у зв'язку з чим вона відмінно підходить для смаження. Хімічний склад цього продукту – понад 90 відсотків насичених жирних кислот. Воно довго залишається свіжим, містить кислоту, яка допомагає нормалізувати рівень холестерину, має приємний смак та дає відчуття ситості на триваліший період.

Рафінована оливкова олія

Вважається, що масло першого віджиму корисніше для здоров'я, але для смаження краще використовувати рафіноване. У нього вища точка горіння, тому на ньому можна смажити рибу, м'ясо та інші продукти, які потребують якісної термообробки. А ось нерафінованою оливковою олією можна заправляти салати або обсмажувати на ній овочі.

Пропонуємо також дізнатися про найшкідливіші для здоров'я зубів продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ