Корисні властивості капусти: дієтолог назвала причини їсти овоч якомога частіше

Автор: Ольга Березовська

Овочі дуже корисні для здоров'я людини. У тому числі й капуста. Дієтолог з Індії розповіла про її корисні властивості та назвала причини, чому людям варто вживати капусту якнайчастіше.

Корисні властивості капусти: дієтолог назвала причини їсти овоч якомога частіше - today.ua

У своєму Інстаграм дієтолог Ловніт Батра зазначила, що капуста є одним з найважливіших овочів. Хоча багато людей часто забувають про це. Тому експерт вирішила розповісти про переваги вживання цього хрестоцвітого овочу, щоб мотивувати підписників включити його до свого раціону.

Профілактика раку

Ловніт заявила, що сірковмісне з'єднання сульфорафан, яке надає капусті гіркуватий присмак, допомагає у боротьбі з раком. "Було доведено, що сульфорафан пригнічує прогресування ракових клітин", - додала дієтолог. Вона також порадила їсти не лише білокачанну, а й червону капусту. Оскільки в ній містяться потужні антиоксиданти, що уповільнюють утворення і знищують ракові клітини, що вже сформувалися.

Боротьба із запаленням

Хронічне запалення в організмі може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Воно викликає безліч захворювань, у тому числі рак, ожиріння та артрит. Дієтолог зазначає, що всі хрестоцвітні овочі, такі як капуста, містять безліч різних антиоксидантів, які зменшують хронічне запалення. Тому так важливо їсти їх якнайчастіше.

Популярні зараз

Аномальна спека посилиться: стало відомо, коли в Україні знизиться температура повітря

Дехто з українців не знає про щомісячну доплату до пенсії 900 гривень: хто може на неї претендувати

В Україні стрімко дешевшає найпопулярніший овоч, але запасатися ним не варто: які ціни виставили на ринку

Зеленський звернувся до українців: “Ми боремося проти страшного ворога“

Корисні властивості капусти: дієтолог назвала причини їсти овоч якомога частіше

Здоров'я мозку

Капуста – багате джерело вітаміну К, йоду та антиоксидантів, таких як антоціани. За словами Батра, ці елементи дуже корисні для мозку. Вона також додала, що в капусті містяться речовини, які знижують рівень шкідливих білків, які часто виявляють у мозку пацієнтів із хворобою Альцгеймера. Тому цей хрестоцвітний овоч допомагає підтримувати здоров'я мозку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Здоров'я серця

Калій, який міститься в капусті, допомагає підтримувати кров'яний тиск у межах здорового діапазону. Ловніт наголосила, що збільшення споживання цього овочу може допомогти у лікуванні гіпертонії.

А раніше ми писали про причини вживати полуницю щодня.