Овочі дуже корисні для здоров'я людини. У тому числі й капуста. Дієтолог з Індії розповіла про її корисні властивості та назвала причини, чому людям варто вживати капусту якнайчастіше.
У своєму Інстаграм дієтолог Ловніт Батра зазначила, що капуста є одним з найважливіших овочів. Хоча багато людей часто забувають про це. Тому експерт вирішила розповісти про переваги вживання цього хрестоцвітого овочу, щоб мотивувати підписників включити його до свого раціону.
Профілактика раку
Ловніт заявила, що сірковмісне з'єднання сульфорафан, яке надає капусті гіркуватий присмак, допомагає у боротьбі з раком. "Було доведено, що сульфорафан пригнічує прогресування ракових клітин", - додала дієтолог. Вона також порадила їсти не лише білокачанну, а й червону капусту. Оскільки в ній містяться потужні антиоксиданти, що уповільнюють утворення і знищують ракові клітини, що вже сформувалися.
Боротьба із запаленням
Хронічне запалення в організмі може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Воно викликає безліч захворювань, у тому числі рак, ожиріння та артрит. Дієтолог зазначає, що всі хрестоцвітні овочі, такі як капуста, містять безліч різних антиоксидантів, які зменшують хронічне запалення. Тому так важливо їсти їх якнайчастіше.
Здоров'я мозку
Капуста – багате джерело вітаміну К, йоду та антиоксидантів, таких як антоціани. За словами Батра, ці елементи дуже корисні для мозку. Вона також додала, що в капусті містяться речовини, які знижують рівень шкідливих білків, які часто виявляють у мозку пацієнтів із хворобою Альцгеймера. Тому цей хрестоцвітний овоч допомагає підтримувати здоров'я мозку.
Здоров'я серця
Калій, який міститься в капусті, допомагає підтримувати кров'яний тиск у межах здорового діапазону. Ловніт наголосила, що збільшення споживання цього овочу може допомогти у лікуванні гіпертонії.
А раніше ми писали про причини вживати полуницю щодня.