Today.ua

Кутя з халвою та горіхами: цікавий рецепт різдвяного десерту

Кутя – це традиційна різдвяна страва, яку готують із пшениці з додаванням сухофруктів, маку та горіхів. А деякі господині додають у ласощі халву, яка робить їх смак цікавішим.

Ми поділимося рецептом різдвяної куті з халвою та горіхами.

Рецепт куті з халвою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. За 6-8 годин до початку приготування потрібно замочити мак у холодній воді.
  2. У каструлю слід налити дві склянки води та всипати склянку пшениці.
  3. Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити до готовності близько 20 хвилин. А після злити воду та остудити.
  4. У цей час потрібно перекрутити горіхи та халву через м'ясорубку.
  5. Родзинки слід промити.
  6. У великій мисці змішайте родзинки, пшеницю, горіхи, мед та халву.
  7. Залийте суміш теплою кип'яченою водою так, щоб вона накрила всі інгредієнти.
  8. Мак потрібно процідити від води та перетерти дерев'яною ступкою до появи білого "молока".
  9. Після цього додати 50 грамів цукру і ще раз перетерти.
  10. Додайте його в кутю.
  11. Всипте цукор, що залишився, перемішайте і подавайте на стіл.

Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати на Різдво торт з грибами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ