Today.ua

Квашена капуста по-корейськи: рецепт пікантної та корисної закуски на зиму

Любителі капусти обов'язково повинні зробити на зиму одну смачну заготівлю, якою можна частуватися як на свята, так і кожен день. Як і морква по-корейськи, ця страва не відноситься до корейської кухні, але справа не в назві, а в смаку. Якщо ви любите буряк, часник і різні прянощі, то всі їх можна успішно поєднувати в цьому рецепті. Спробуйте і не пошкодуєте!

Капуста по-корейськи

Інгредієнти:

Капусту наріжте невеликими квадратними шматочками. Буряк натріть на великій тертці. Часник потрібно розділити на зубчики та почистити.

Поставте каструлю із водою на вогонь. Додайте масло і всі приправи окрім оцту і доведіть розчин до кипіння. Як тільки вода закипить, влийте оцет. Ще раз доведіть до кипіння та вимкніть вогонь.

Капусту та буряки складіть у ємність (каструля, відро) і залийте їх розсолом. Зверху на капусту поставте миску та якийсь прес. У такому положенні капуста має постояти 3 дні за кімнатної температури. Потім на добу потрібно поставити в холодильник.

Капусту можна їсти вже в такому вигляді, а якщо ви хочете зберегти її на зиму, тоді можна розкласти закуску у стерилізовані банки та закрити капроновими кришками.

Раніше повідомлялося, чим можна замінити в рецепті голубців рис та фарш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ