Квашена капуста без оцту: секретний інгредієнт для приготування хрусткої та корисної закуски

Автор: Леся Ловіцька

У середині осені українські господарки масово заготовляють квашену капусту. Пропонуємо приготувати її із секретним інгредієнтом для більш пікантного смаку.

Квашена капуста без оцту: секретний інгредієнт для приготування хрусткої та корисної закуски - today.ua

Квашена капуста багата на вітаміни, вона благотворно впливає на роботу кишечника. Краще саме солити, а не маринувати її, щоб продукція була кориснішою. Не забудьте, що для цієї мети підходить тільки капуста пізніх сортів. Її листя біле, а не зелене, як у салатної.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 100 г моркви;
  • 2 ст. л. кам'яної солі;
  • яблуко – секретний інгредієнт;
  • 100 мл води (можна не додавати).

Капусту потрібно дрібно нарізати ножем або спеціальним шаїнкуванням. Моркву натріть не велику тертку - її не повинно бути багато. Яблуко слід нарізати на слайси. Найкраще вибирати кислі сорти.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

З'єднайте капусту з морквою та сіллю. Сильно м'яти не потрібно, просто перемішайте овочі між собою. Візьміть глибоку ємність - пластикове відро або звичайну трилітрову банку - і щільно укладіть капусту. Між шарами покладіть скибочки яблук. Якщо капуста дуже соковита, можна не доливати зверху воду, а якщо суха - додайте і поставте вантаж.

Квашена капуста повинна бути при кімнатній температурі 3-5 днів, а потім проткніть її дерев'яними шпажками - щоб вийшло зайве повітря. Через день можна відправляти банки в холодильник і насолоджуватися осінніми ласощами.

Також можна додавати до капусти журавлину, імбир, виноград і навіть перець чилі.

Квашену капусту зазвичай подають із зеленою або ріпчастою цибулею та олією. Смачного!

Чому квашена капуста виходить м'якою

Квашена капуста може вийти невдалою, якщо додати йодовану сіль – цього не можна робити. Якщо в продукті буде мало солі, продукт добре не прокваситься.

Всупереч поширеній думці, цукор не потрібно додавати в капусту при солінні. Він не корисний, до того ж з ним капуста не буде хрумкою.

Квашена капуста без оцту: секретний інгредієнт для приготування хрусткої та корисної закуски

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не можна квасити капусту у металевому посуді - вибирайте емальований, скляний або дерев'яний.

Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті квашені помідори.

Головне