Якщо немає часу і сил готувати класичні голубці, то можна порадувати себе та сім'ю лінивим варіантом цієї чудової страви. Так не доведеться загортати начинку в капустяні листи, а швидко зробити смачне і ситне частування. Як приготувати ліниві голубці?
Рецепт лінивих голубців із молодої капусти
Інгредієнти:
- Молода капуста – половинка
- Фарш – 500 грамів
- Рис – 100 грамів
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Сметана – 2 столові ложки
- Томатна паста – 2 столові ложки
- Вода – 1 склянка
- Лавровий лист – 1 штука
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Для початку слід підготувати рис. Варити його не треба. Можна просто залити окропом та дати постояти 10 хвилин. Потім злити воду та остудити.
- Цибулю та моркву необхідно очистити та подрібнити. За бажання зробити це можна навіть у кухонному комбайні. Або просто дрібно нарізати.
- Капусту також слід подрібнити. Знову ж таки, можна використовувати для цього м'ясорубку або кухонний комбайн.
- У великій мисці з'єднайте фарш та подрібнені овочі, ретельно перемішайте.
- Додайте рис, сіль та мелений чорний перець.
- Ще раз ретельно перемішайте та формуйте мокрими руками невеликі голубці.
- Після їх потрібно обсмажити на сковороді з двох боків до рум'яності.
- Сметану, воду і томатну пасту потрібно змішати, додати трохи солі і залити голубці соусом, що вийшов.
- Додайте лавровий лист, накрийте кришкою сковороду і готуйте голубці 15-20 хвилин.
- Подавати ліниві голубці краще гарячими зі свіжою сметаною та будь-яким гарніром.
Смачного!
Нагадаємо також про рецепт фрикадельок із секретним інгредієнтом, який робить смак страви оригінальним.