Today.ua

Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт смачної та легкої у приготуванні страви

Якщо немає часу і сил готувати класичні голубці, то можна порадувати себе та сім'ю лінивим варіантом цієї чудової страви. Так не доведеться загортати начинку в капустяні листи, а швидко зробити смачне і ситне частування. Як приготувати ліниві голубці?

Рецепт лінивих голубців із молодої капусти

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку слід підготувати рис. Варити його не треба. Можна просто залити окропом та дати постояти 10 хвилин. Потім злити воду та остудити.
  2. Цибулю та моркву необхідно очистити та подрібнити. За бажання зробити це можна навіть у кухонному комбайні. Або просто дрібно нарізати.
  3. Капусту також слід подрібнити. Знову ж таки, можна використовувати для цього м'ясорубку або кухонний комбайн.
  4. У великій мисці з'єднайте фарш та подрібнені овочі, ретельно перемішайте.
  5. Додайте рис, сіль та мелений чорний перець.
  6. Ще раз ретельно перемішайте та формуйте мокрими руками невеликі голубці.
  7. Після їх потрібно обсмажити на сковороді з двох боків до рум'яності.
  8. Сметану, воду і томатну пасту потрібно змішати, додати трохи солі і залити голубці соусом, що вийшов.
  9. Додайте лавровий лист, накрийте кришкою сковороду і готуйте голубці 15-20 хвилин.
  10. Подавати ліниві голубці краще гарячими зі свіжою сметаною та будь-яким гарніром.

Смачного!

Нагадаємо також про рецепт фрикадельок із секретним інгредієнтом, який робить смак страви оригінальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ