Ліниві голубці з секретним інгредієнтом: один овоч зробить смак страви неповторним

Автор: Ольга Березовська

В багатьох українських родинах люблять готувати голубці. Але це досить трудомісткий і довгий процес, тому господині часто роблять їх лінивий варіант. І деякі додають секретний інгредієнт, який надає улюбленій страві ще більш насичений та оригінальний смак.

Ліниві голубці з секретним інгредієнтом: один овоч зробить смак страви неповторним - today.ua

Ми поділимося рецептом апетитних лінивих голубців із секретним інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 грамів
  • Рис – 300 грамів
  • Цибуля – 2 штуки
  • Морква – одна штука
  • Помідор – 1 штука
  • Капуста – 1 качан середнього розміру
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Соняшникова олія – 50 мілілітрів
  • Сіль та перець – на смак
  • Паприка – 2 чайні ложки
  • Секретний інгредієнт: солодкий перець – 1-2 штуки середнього розміру

Ліниві голубці з секретним інгредієнтом: один овоч зробить смак страви неповторним

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати овочі.
  2. Капусту слід помити, нашинкувати, посолити та перемішати.
  3. Помідори необхідно обдати окропом, зняти з них шкірку і порізати дрібно.
  4. Цибулю та перець – очистити та нарізати кубиком, а моркву очистити та натерти на великій тертці.
  5. На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору.
  6. Додайте до неї солодкий перець та моркву.
  7. Перемішайте та обсмажте ще 2-3 хвилини.
  8. Після цього потрібно додати помідори, паприку, сіль і перець, перемішати і протушкувати 5 хвилин.
  9. Рис слід ретельно промити та перекласти у глибоку миску.
  10. Туди ж потрібно додати засмажку та злегка підсолений фарш.
  11. Добре перемішайте.
  12. У каструлю викладіть частину капусти, зверху додайте частину фаршу з овочами та рисом.
  13. Повторюйте шари, доки не закінчаться всі інгредієнти.
  14. Останнім шаром має бути капуста.
  15. Додайте томатну пасту в каструлю і залийте воду так, щоб верхній шар капусти не був покритий.
  16. Накрийте кришкою каструлю і поставте на вогонь.
  17. Після закипання тушити страву потрібно 20-30 хвилин.

Ліниві голубці з секретним інгредієнтом: один овоч зробить смак страви неповторним

Популярні зараз

Мобілізація “пенсіонерів“ неефективна: у Раді готують зниження призовного віку до 50 років

Названо найгарячішу точку фронту: росіянам наказали захопити місто за будь-яку ціну

Росія змінила тактику ракетних обстрілів України: які цілі у пріоритеті

В Україні з'явиться новий вид пенсії: громадяни будуть отримувати дві виплати одночасно

Смачного!

Пропонуємо також рецепт голубців по-закарпатськи без м'яса та рису.