Ліниві карпатські вареники без борошна: рецепт національної страви із картоплі та сиру

Автор: Анастасия Березовская

Ліганці – давня українська страва, яку готують з картоплі та сиру, та без додавання борошна. Зовні вони схожі на ліниві вареники, але з начинкою.

Ліниві карпатські вареники без борошна: рецепт національної страви із картоплі та сиру - today.ua

Вареники без борошна

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • яйце
  • 1 ч. л. сметани
  • 300 г крохмалю
  • 400 г сиру
  • жовток
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • кріп

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ліниві карпатські вареники без борошна: рецепт національної страви із картоплі та сиру

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

У ЗСУ повідомили про плани росіян щодо захоплення Харкова та Сум

  1. Картоплю відварити у мундирі. Як закипить вода, посолити та варити 30 хвилин на середньому вогні.
  2. У глибокій мисці змішати сир, жовток, щіпку солі, чорний перець і дрібно нарізаний кріп.
  3. Очистити відварену картоплю і роздавити до однорідності, додати яйце, сіль, чорний перець, сметану та крохмаль. Вимісити тісто – спочатку ложкою, потім руками. Кількість крохмалю потрібно регулювати самостійно – його може знадобитися як більше, так і менше.
  4. Відокремити шматочок тіста, розім'яти в невеликий коржик, у центр викласти сирну начинку, скріпити краї.
  5. На обробній дошці насипати трохи крохмалю та обкатати вареники.
  6. Вареники варити в підсоленій воді після закипання протягом 2 хвилин, перекласти в блюдо і додати вершкове масло.
  7. Найкраще подавати страву зі смаженою цибулею, шкварками та сметаною.

Пропонуємо спробувати приготувати картоплю по-селянськи. Шеф-кухарі розкрили два секретні інгредієнти.