Ліниві котлети - ідеальне рішення для господарок, яким ніколи готувати. Спробуйте використати рецепт, який потребує мінімальних зусиль і зовсім небагато часу.
Апетитна та ситна м'ясна страва вийде справжнім кулінарним шедевром, причому приготованим нашвидкуруч. Важливо і те, що знадобляться доступні продукти.
Інгредієнти
- фарш – 1 кг
- цибуля – 1
- сир твердий – 200 г
- сметана – 100 г
- вершкове масло – 30 г
- помідори – 3 (секретний компонент)
- бульйон – 200 мл
- сіль та спеції за смаком
- зелень
Приготування
Багато кулінарів додають у фарш твердий сир та сметану, щоб покращити структуру страви зробити її ніжнішою. Якщо м'ясні вироби запікатимуться, їх можна поєднувати і з помідорами. Таким чином можна додати майбутнім котлетам соковитості та цікавого смакового акценту.
М'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку, вибравши велику решітку. Так само можна вчинити і з цибулею, або натерти її на тертці чи дрібно нарізати - як вам подобається більше. Томати наріжте слайсами.
Візьміть глибоку ємність, яку потрібно змастити вершковим маслом. Викладайте продукти наступним чином: шар фаршу, шар цибулі, шар помідорів.
Розчиніть сметану в бульйоні, посоліть, поперчіть, можна додати інші спеції за смаком. Влийте заправку у форму та відправте її у духовку на 40 хвилин. Ліниві котлети слід запікати при температурі 200 градусів.
Коли страва буде готова, посипте її зверху тертим сиром і поверніть у духовку на кілька хвилин. Готові ліниві котлети посипте дрібно нарізаною зеленню і можна подавати до столу. Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт у фарші перетворити котлети на кулінарний шедевр.