Today.ua

Ліниві вареники з молодої картоплі: який інгредієнт додати до начинки

Молоду картоплю достатньо відварити і змішати зі сметаною або вершковим маслом, і гарнір на обід чи вечерю готовий. Однак з молодої картоплі можна готувати деякі інші прості страви, наприклад, ледачі вареники. Для пікантного смаку для начинки можна використовувати бринзу.

Ліниві вареники з молодої картоплі

Інгредієнти:

Молоду картоплю чистимо, відварюємо або запікаємо в духовці. Дістаємо і даємо овочу трохи охолонути.

Перетираємо картоплю через сито, або робимо пюре, вбиваємо два яйця і перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.

Змішуємо картоплю з дрібно нарізаною бринзою. Додаємо борошно, замішуємо м'яке тісто, що не липне до рук. Накриваємо тісто плівкою і даємо відпочити 15-20 хвилин.

Беремо шматок тіста, розкочуємо в ковбаску та нарізаємо на невеликі шматочки.

На сковороді розігріваємо олію, підсмажуємо подрібнений часник із зеленню. Додаємо вершки і даємо закипіти.

Кип'ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями і одразу перекладаємо на сковороду.

Тушкуємо вареники із зеленню кілька хвилин. Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати молоду картоплю із пікантною скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ