Соковите пряне сало, і в той же час м'яке, ніби свіже, а не тверде і заморожене з морозилки, можна приготувати кожному і прямо зараз. Ми поділилися рецептом маринованого сала у банці, яке зробити дуже просто.
Мариноване сало у банці - рецепт
Рецепт розрахований на 3 банки по 500 мл.
Інгредієнти:
- 1,5 кг сала
- велика цибулина
- 2 л води
- 100 г солі
- 1 ч. л. приправи для шашлику
- 6 горошин запашного перцю
- 3 листи лаври
- 3 гілочки петрушки та кропу
- часник
Спосіб приготування:
- Сало промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовими рушниками.
- Нарізаємо сало довільно середніми шматочками.
- У каструлі змішуємо літр води, запашний перець і приправу для шашлику, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, остудити.
- У стерилізовані банки викладаємо по гілочці кропу та петрушки та лавровому листочку, сало і заливаємо до верху розсолом. Накриваємо кришками та залишаємо на 2 доби.
- Через два дні зливаємо розсіл і готуємо новий.
- У літр води додаємо сіль, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і охолоджуємо.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, часник очистити і додаємо в банки із салом.
- Заливаємо новим розсолом і залишаємо в холодильнику на 3 доби.
- Після цього мариноване сало потрібно зберігати у темному прохолодному місці.
Пропонуємо також спробувати приготувати мариновані помідори по-корейськи. Страва буде готова вже за добу.