Today.ua

Мариноване сало в банці зі смаком шашлику: простий рецепт смачної закуски на зиму

Соковите пряне сало, і в той же час м'яке, ніби свіже, а не тверде і заморожене з морозилки, можна приготувати кожному і прямо зараз. Ми поділилися рецептом маринованого сала у банці, яке зробити дуже просто.

Мариноване сало у банці - рецепт

Рецепт розрахований на 3 банки по 500 мл.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Сало промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Нарізаємо сало довільно середніми шматочками.
  3. У каструлі змішуємо літр води, запашний перець і приправу для шашлику, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, остудити.
  4. У стерилізовані банки викладаємо по гілочці кропу та петрушки та лавровому листочку, сало і заливаємо до верху розсолом. Накриваємо кришками та залишаємо на 2 доби.
  5. Через два дні зливаємо розсіл і готуємо новий.
  6. У літр води додаємо сіль, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і охолоджуємо.
  7. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник очистити і додаємо в банки із салом.
  8. Заливаємо новим розсолом і залишаємо в холодильнику на 3 доби.
  9. Після цього мариноване сало потрібно зберігати у темному прохолодному місці.

Пропонуємо також спробувати приготувати мариновані помідори по-корейськи. Страва буде готова вже за добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ