Мармурове шоколадне печиво – це не тільки дуже смачні, але й ефектні ласощі, які виглядають досить незвичайно. Такий десерт точно здивує гостей і сподобається навіть справжнім гурманам. Як його приготувати?
Рецепт мармурового печива
Інгредієнти:
- Борошно - 140 грамів
- Какао-порошок – 60 грамів
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Сіль – дрібка
- Рослинна олія – 60 мілілітрів
- Цукор – 150 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Ванільний екстракт – половина чайної ложки
- Цукрова пудра – для прикраси
Приготування:
- У глибоку миску потрібно вбити яйця і додати цукор, ванільний екстракт і олію.
- Збивайте інгредієнти міксером протягом двох хвилин.
- В окремому посуді потрібно змішати борошно, какао, розпушувач і сіль, після чого просіяти і додати в рідку частину тіста.
- Перемішайте до однорідності і покладіть тісто в холодильник на годину. В ідеалі варто залишити тісто на ніч.
- Після цього сформувати з тіста невеликі кульки і обваляти їх у цукровій пудрі.
- На деко постеліть пергамент і на відстані близько 3-4 сантиметрів один від одного викладіть на нього кульки, злегка приплюснувши.
- Поставте деко у нагріту до 180 градусів духовку і запікайте печиво 10-12 хвилин.
- Остудіть готове мармурове печиво і зберігайте його в контейнері, що щільно закривається.
Смачного!
Пропонуємо також простий рецепт смачних млинців, які підходять для будь-якої начинки.