Медики назвали продукти, які найчастіше викликають печію

Автор: Ольга Березовська

Кожна людина хоч раз стикалася з неприємним почуттям печіння в грудях, яке супроводжується гіркотою або кислим присмаком у роті. Печія – це поширена проблема, що може виникати з різних причин, але найчастіше через продукти, які вживають люди. І медики розповіли, яка їжа може спричинити дискомфорт.

Медики назвали продукти, які найчастіше викликають печію - today.ua

Цитрусові

Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та інші цитрусові є багатими джерелами вітаміну С та інших поживних речовин, але в них також міститься натуральна кислота. І вона може призвести до виникнення печії. Справа в тому, що ця кислота впливає на роботу клапана, який регулює потік їжі зі стравоходу до шлунка, що й призводить виникнення дискомфорту. Тому людям не варто їсти багато цитрусових.

Гостра їжа

Медики попереджають, що гостра їжа може спричинити виникнення печії. Все тому, що така їжа подразнює слизову оболонку стравоходу та підвищує кислотність шлунка. Тому людям, які мають проблеми з травною системою, потрібно якомога рідше їсти гострі страви.

Жирне м'ясо

Червоне жирне м'ясо нашому організму важко перетравлювати. У такий момент шлунок змушений виробляти більше кислоти, щоб переварити продукт. І це може стати причиною появи печії. Щоб її уникнути, медики рекомендують вживати більш легкі види м'яса.

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

В Україні запроваджено обмеження прав і свобод громадян – тимчасово, доки не закінчиться війна

Боррель зробив резонансну заяву щодо участі ЄС у війні в Україні: “Європейці не вмиратимуть за Донбас...“

Продавці оприлюднили ціни на паску до Великодня: деякі - понад тисячу гривень

Медики назвали продукти, які найчастіше викликають печію

Помідори

У цьому смачному та корисному для організму овочі містяться лимонна та аскорбінова кислоти. У великій кількості вони можуть дратувати стравохід і викликати печію. Водночас у помідорах є каротиноїд лікопін, який підвищує кислотність шлунка. Лікарі не рекомендують їсти овоч перед сном і обмежити його споживання вдень тим людям, які часто стикаються із печією.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Кава

У цьому напою, що бадьорить, міститься кофеїн, який розслаблює клапан між шлунком і стравоходом, що призводить до виникнення печії. Разом з тим кава, особливо випита натщесерце, підвищує кислотність шлунка, що також викликає дискомфорт. Тому медики радять людям із проблемами травлення обмежити кількість кави на день.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як впливає на організм редис.